承印:觀傳媒集團有限公司   地址:長沙灣青山道654-656號浪涛大厦11楼

夏蕙BB|「綠魔」造型赴美 承諾疫情過後回港

-

夏蕙BB|「綠魔」造型赴美 承諾疫情過後回港

現年91歲的黃夏蕙在兩個月前預告要離開香港去美國跟家人團聚,要走的一天終於到來了!夏蕙BB同老公潘炳烈乘坐今日下午1點的飛機離港,兩人今早11時便到機場Check in辦手續。她早上接受《觀新聞》電話訪問時說:「呢日要嚟喇,我都真係好唔捨得港嘅嘢同朋友呀!」

文:比華利

夏蕙BB穿上綠色連身短裙配綠色手袋,變身「綠魔」造型,孖着老公現身機場。她對《觀新聞》表示:「第一站會先同老公去探佢囡囡,因為外孫即將出世。希望遲啲香港疫情穩定,我會飛返嚟見大家,最想可以年底返嚟裝頭炷香。」夏蕙BB也坦誠,擔心坐長途機,「我都帶定防疫用品,上機會抹過座位先坐,少食嘢同少去廁所呀」。

今早夏蕙BB同老公現身機場,準備去美國和家人團聚。
今早夏蕙BB同老公現身機場,準備去美國和家人團聚。
向送別的朋友道別。
向送別的朋友道別。

「大家唔好掛住我 我只係一個傳說」

臨別依依,夏蕙BB也更新了fb:「原諒今天我要告別了!當大家睇到我呢張相嘅時候,我應該準備起飛,先去台灣,然後轉機去美國。大家唔好掛住我,因為我只係一個傳說,傳說總會過去,不要迷戀我!哈哈!剩下嘅就只有一個過被世人復述嘅故事。希望大家可以做到故事中嘅主角,將呢個傳說發光發亮!有能力嘅朋友,去幫助需要幫忙嘅朋友,冇能力嘅朋友,暫時忍耐,相信仲有一日,不斷磨練同改進嘅日子下,你都可以成為一個有能力幫助別人嘅人物。再會!」