承印:觀傳媒集團有限公司   地址:香港灣仔駱克道283號華興商業大廈1001室

泳兒開騷與觀眾同呼同吸

-

泳兒開騷與觀眾同呼同吸

泳兒下月2日在九展舉行「VINCY CHAN BREAKING LIVE 2022」演唱會,距離開騷倒數中,「心情開始又期待又緊張,因為好快又要上台,最近都密鑼緊鼓練歌。今次演出,舞蹈唔多,rundown都唱其他人嘅歌」。

泳兒即將在九展舉行演唱會。
泳兒即將在九展舉行演唱會。

朝紅館目標邁進

這次演唱會的賣點?「佢係非一般演唱會,買得飛入嚟嘅觀眾,唔好帶住曾經睇過我演唱會嘅預期,我希望藉住演出,同觀眾一齊同步,同呼同吸,同我一齊去經歷。我仲會將呢幾年經歷,同大家去分享,呢幾年大家都過得唔容易」。歌手都期望踏上紅館舞台,泳兒也朝這目標加速前進:「我未放棄呢個夢想,唔心急嘅,我仲要多少少時間去建立一啲嘢。」

泳兒與攝影師花盡心思拍攝電影海報。
泳兒與攝影師花盡心思拍攝電影海報。

疫下開騷,一旦「中招」就要叫停,泳兒防疫意識強,除了戴兩個口罩外出保護自己,還忍口護聲:「我鍾意飲凍奶茶,但依家所有凍嘢、辣嘢唔食得唔飲得」。夜貓的她也嘗試調節睡眠時間:「想生活規律啲,最佳係瞓到8個鐘,咁我嗰日心情就會好好。」