張敬軒赴倫敦開show 300歌迷送行場面墟冚

-

張敬軒赴倫敦開show 300歌迷送行場面墟冚

軒仔張敬軒將於3月16日在英國倫敦Royal Albert Hall舉行三場《The Prime Classics Hins Live in London 張敬軒倫敦演唱會》,他是首位於這個殿堂級場地舉行三場演唱會的華人歌手。軒仔昨晚(6日)出發飛往倫敦「備戰」,現場逾300名歌迷送行,場面墟冚。

適應時差提前10日備戰

向來嚴謹的軒仔這次跟團隊特意提前10日前往英國,「主要係適應時差,等自己狀態好啲。同埋能夠喺一個咁殿堂級嘅場地開演唱會,真係好榮幸。加上係第一次喺呢個場地表演,好多嘢都唔熟悉,所以自己同團隊早啲過嚟,希望所有嘢都好好準備,可以帶俾觀眾一次好好嘅音樂旅程。」主辦方為隆重其事,亦特別book了世界級殿堂錄音室「The Church Studios」為今次演唱會進行綵排,英國天后Adele亦曾於「The Church」錄音。

300歌迷在機場守後數小時,與軒仔來個大合影。
300歌迷在機場守後數小時,與軒仔來個大合影。
軒仔耐心為歌迷簽名。
軒仔耐心為歌迷簽名。

500名歌迷將飛倫敦撐場

昨晚機場外早已聚集了大批軒仔的歌迷,一向愛錫fans嘅軒仔得知歌迷已等候數小時,甫下車便跟他們簽名、合照,並謂:「好耐都冇見大家唔戴口罩個樣。」又多次表示:「多謝大家咁山長水遠嚟到。」有歌迷索性叫軒仔「帶埋我走」,軒仔就話:「但我啲行李已經爆曬啦喎,咁我要買個大啲嘅喼。」歌迷則大唱:「來讓我跟你走,流浪天邊海角⋯⋯」歌詞回應,聽得軒仔十分冧豬。除了送機,軒仔的香港官方歌迷會內更有超過500名歌迷,將由香港飛往倫敦支持軒仔,認真厲害。