重新出發|曾向舊愛表白 Gin Lee大讚港男醒目

-

重新出發|曾向舊愛表白 Gin Lee大讚港男醒目

Gin Lee即將出新歌《單戀這件小事》,歌名與單戀有關,她推介,「可能你有心底話,含蓄怕醜唔想講,可以透過呢首歌去表白,聽完首歌就會明白」。

35歲的Gin Lee自爆大學時曾向心儀對象表白,「冇好直接,但我有辦法令對方知道我鍾意佢」。令她迷上的男生,優點數不盡,「佢靚仔,好有才華,係我好仰慕嘅一個對象,嗰時我好欣賞佢,成日都想見到佢,我會為佢做一啲連自己都估唔到會做嘅嘢,我從來唔覺得自己係一個浪漫同細心嘅人,因為佢,我會去做一啲手作同小禮物 ,好似摺星星咁送畀佢,寫埋心意卡。」

Gin Lee自爆大學時曾製作小禮物向心儀對象表白。
Gin Lee自爆大學時曾製作小禮物向心儀對象表白。

人生規劃會結婚

Gin Lee的付出,最終有回報,「我都有得到佢嘅鍾意,但最尾卻冇一齊。不過一切對於我嚟講都刻骨銘心,現時諗番都覺得好甜蜜,我將經歷攞出嚟做題材放喺呢首歌內邊」。她認同遇到對的人應該勇敢示愛,「遇到啱嘅人,可以有技巧話畀佢知,你有興趣同佢繼續發展,我自己未必會直接表達,但可以有好多方法去表示好感」。

問Gin Lee覺得大馬和香港的男生,哪個較好?她表示各有各好,「我鍾意香港男仔積極、上進,可能呢個城巿好大競爭,要好醒目,我鍾意嗰種衝勁,好有energy,但我亦鍾意馬來西亞男仔嗰種單純、簡單同熱情,好chill。」Gin Lee的人生規劃是會結婚,她說:「始終有一日會結婚,但唔知幾時,緣份嚟就嚟,但未必會生仔。」