承印:觀傳媒集團有限公司   地址:長沙灣青山道654-656號浪涛大厦11楼

等足一年|鄭秀文新歌搵靚仔Jeffrey合作 發放正能量

-

等足一年|鄭秀文新歌搵靚仔Jeffrey合作 發放正能量

鄭秀文(Sammi)將於7月舉行演唱會,最近推出新歌《致我們的夢想》的她,不單止邀得人氣靚仔魏浚笙(Jeffrey)合作,並前往台灣,且動員100位舞者拍攝MV,創下其MV製作的歷史紀錄。Sammi說,這是一首正能量的歌,希望發放只要相信夢想,就算在痛苦低谷亦能綻放驚人力量的信念。

Jeffrey:感激前輩嘅欣賞

Sammi表示:「今次首歌特別啲,除咗我Sammi之外,我仲搵咗一股新嘅力量一齊合作呢首歌,featuring部份有Jeffrey魏浚笙」,並透露早在去年已計劃找Jeffrey協力,但最終因爲大家都忙,先延到今年才有機會合作。對於獲得天后Sammi的讚賞,Jeffrey十分不僅感激Sammi前輩嘅欣賞,還十分感恩。

《致我們的夢想》MV昨晚首播,不少Fans留言大讚MV非常精彩四個造型,只見Sammi連續兩天在沙漠、廢墟、水池和巨型銀幕又唱又跳。Sammi興奮地說:「今次專登飛到台灣拍MV,總共有100位舞者,係我自己製作史上其中一個大製作。《致我們的夢想》係一首非常之正能量嘅歌曲,係講一個人點樣喺最痛苦嘅低谷裏,綻放出令人驚嘆嘅力量。相信自己、相信夢想,就算喺廢墟之中,都可以尋找到新力量,爆發出好大嘅能量。」